Cartomantie – Tarot

Cartomantie – Tarot

Cartomantia este o arta divinatorie dar si o stiinta, avand la baza numerele, matematica, anumiti algoritmi ca pot fi descifrati doar de persoane care au intuitia si si-au dezvoltat senzitivitatea pentru a intelege ceea ce se afla dincolo de ceea ce se infatiseaza ochilor nostri.
Multi compara cartomantia cu medicina, pentru ca au acelasi principiu: sa mergem in profunzime, sa aflam cauzele pentru a identifica remediile necesare. De altfel, este considerata o cura a sufletului sau „medicina spirituala”

Tarotul este compus din 78 de carti, impartite in doua categorii: Arcana Majora sau Cartile Nobile, in numar de 22 de carti si Arcana Minora, restul de 56 carti. Denumirea de arcana vine din latinul „arcana” insemnand „mister” sau „secret”.

Arcanele Majore se refera la situatii de viata ample, pe termen lung, majore, ce definesc persoana in cauza, sau diverse elemente de destin pe care le va intalni pe parcursul vietii, pe cand Arcanele Minore sunt descriptive si definesc lucruri apropriate de noi, dar si detalii pe care nu le putem observa doar cu ajutorul celor Majore.

Elementele continute de Arcanele Minore sunt elementele vietii: Bastoanele (sau Batele) corespunzand elementului Foc, Cupele reprezentand elementul Apa, Spadele reprezentand elementul Aer si Monezile (Pentagramele) reprezentand elementul Pamant.

Se spune ca parcurgerea celor doua Arcane nu inseamna decat viata omului. Se spune ca viata nu este altceva decat Calea Nebunului (cartea nr. 0 din Tarot)- reprezentand omul la nastere, inocent, gol, singur in fata Lumii, intalnind in calea sa Provocarile si Elementele vital – fundamentale(foc, apa, pamant, aer), acumuland experienta, castigand si pierzand, fiind invingator si invins, pentru a ajunge la desavarsirea sa, scopul pentru care a fost creat – Lumea (cartea 22 din Arcana majora).

Etalarea in Tarot ofera persoanei ce formuleaza intrebarile raspunsul privind evolutiile viitoare, in loc sa o puna in fata inevitabilului. Aceasta etalare din tarot arata „Calea”, si da raspuns la intrebarea: „Cum sa ma comport in viitor?”.

Se poate referi atat la contacte interumane, probleme la locul de munca, decizii privind partea financiara, sau poate probleme simple din viata de zi cu zi. Astfel aflam si ceea ce „se va intampla” cat si o propunere care ne arata ce putem face in situatia in care ne aflam.

Cartomantia este si pe placul persoanelor cu inclinatii spre filozofie sau atitudine critica, cu atat mai mult cu cat rezultatul nu se ascunde in formulari intunecate, care sa devina verificabile doar in viitor, ci inainteaza o propunere plauzibila pentru un prezent imediat. Nu e nevoie sa ai cunostinte anterioare din tarot. Trebuie spus ca filozofi ca Junk sau Crowley s-au aplecat cu interes asupra acestei arte divinatorii.

Din cele 78 de carti ale setului tarot se trag carti, care se aseaza pe cele pozitii de etalare, in raport cu etalarea aleasa: Potcoava Mare, Potcoava Mica, Crucea Celtica, Arborele Vietii, etc. Semnificatia fiecarei carti in parte, in functie de pozitia pe care a cazut si se interpreteaza in particular, in raport cu intrebarea adresata. Adica o carte poate avea foarte multe semnificatii, in raport cu pozitia in etalare.

Dorinta de a descrie toate combinatiile posibile de carti in interpretarea lor de ansamblu este irealizabila. Numarul tuturor combinatiilor posibile este foarte mare. Numai cifra posibilitatilor de combinare a celor 78 carti, din ambele Arcane se ridica la 13 315 186 684 800.

La fiecare carte este prezentata corespondenta astrologica, imaginea mitologica, corespondenta I CING, o descriere generala, semnificatia in domeniul profesional, semnificatia in planul constiintei noastre precum si semnificatia in domeniul relatiilor personale.