Arcana Majora

Arcana Majora

Arcana Majora contine 22 de carti si este o parte esentiala a tarotului deoarece cartile nu semnifica doar chestiile care se intampla zilnic ci ne ofera si cele mai importante evenimente din viata noastra. Imaginile simbolice si figurile reprezentative din carti ne ofera o perspectiva asupra lectiilor de viata si schimbarilor care se produc de-a lungul timpului. Arcana Majora isi face mereu prezenta atunci cand se intampla evenimente extraordinare. Mai jos gasesti semnificatia celor 22 de carti din Arcana Majora.

0 - Nebunul

0-Nebunul

Prima carte din Arcana Majora este Nebunul si este reprezentata prin cifra 0. Aceasta carte inseamna lucrurile noi extraordinare pe care le facem fara sa ne dam seama cu adevarat de cea ce facem si in acelasi timp ne ajuta sa invatam ceva cu totul nou. Nebunul isi face aparitia atunci cand o persoana este dispusa sa riste totul si sa isi asume toate sansele si responsabilitatile, ghidata dupa intuitie si fara sa planifice ceva. Totul pare nebunesc iar vocea inimiii si impulsurile de moment ne imping spre intamplari aventuroase si negandite. Nebunul apare atunci cand din toate aceste lucruri, trebuie sa invatam ceva. Aceasta carte poate fi buna sau rea. Rolul ei este de a ne atentiona atunci cand facem chestii copilaroase care ne pot crea multe probleme. De asemenea, Nebunul inseamna si risc, aventura sau relatie noua. Nebunul este mereu prezent atunci cand riscam la inceperea unei afaceri, cand ve aventuram intr-o calatorie fara un scop anume, cand suntem dispusi sa incercam toate sansele pentru a vedea daca merge sau nu si cand ne bagam intro relatie desi stim de la bun inceput ca e o greseala.
Pozitie normala: Aventura, libertate, nebunie, noutate, spontaneitate, nonconformism
Pozitie intoarsa: Insecuritate totala, boala, nepasare, prostie, indiferenta, distractie

1 - Magicianul

1-Magicianul

Magicianul sau Magul este a doua carte din Arcana Majora. Aceasta reprezinta posibilitatile si potentialul oamenilor de a atinge scopruile in viata, fara sa se lase batuti de nici-o situatie sau circumstanta. Magicianul apare atunci cand avem la dispozitie totul pentru a reusi sa facem cea ce vrem. Este foarte important cum ne folosim de toate resursele pe care le avem iar prin ajutorul magicianului mergem spre calea succesului. Aceasta carte semnifica inteligenta si manipularea prin care omul este dispus sa isi atinga telurile in viata. Magicianul inseamna de asemenea increderea in sine. Cartea semnifica un nou inceput si puterea de a crea ceva nou si pozitiv.
Pozitie normala: Intelect, logica, influenta, putere, vointa, inventivitate, abilitati, concentrare
Pozitie intoarsa: Indecizie, manipulare, lipsa de incredere, esec, neseriozitate, lacomie

2 - Marea Preoteasa

2-Marea Preoteasa

Marea Preoteasa reprezinta secretele unui viitor misterios inca nedezvaluit. Cartea semnifica cunostintele si intuitia pentru secretele care urmeaza sa fie dezvaluite. Marea Preoteasa inseamna ca avem ne confruntam cu o femeie secretoasa si misterioasa care desi nu dezvaluie nimic, vrea sa afle totul. Cartea simbolizeaza ceva ce nu este posibil sa fie vazut ci doar simtit. Marea Preoteasa isi face aparitia atunci cand vrea sa ne anunte ca secretele sunt pe punctul de a fi descoperite.
Pozitie normala: Creativitate, initiativa, sensibilitate artistica, toleranta, senzualitate, spiritualitate, mister, putere
Pozitie intoarsa: Gandire rigida, frica, tensiune sexuala, iesiri necontrolate, atentie nedorita

3 - Imparateasa

3-Imparateasa

Aceasta carte semnifica dragostea neconditionata, creativitate, intelegere, fertilitate si bogatie. Imparateasa reprezinta femeile si mamele care se pozitioneaza bine intr-o societate unde ofera toata dragostea, atentia si siguranta. Aceasta este mereu o carte pozitiva simbolizand calitatile dorite de toata lumea. Imparateasa este prezenta atunci cand creativitatea este la un nivel foarte ridicat iar inteligenta este folosita corect. Persoanele creative si de succes vor intampina mereu aceasta care care inseamna bogatie materiala si o situatie care merge foarte bine. Imparateasa inseamna latura dominanta si responsabila a femeilor si de asemenea capacitatea lor de a munci.
Pozitie normala: Feminitate, creativitatea, armonie, sarcina, fertilitate, protectie, dragoste
Pozitie intoarsa: Barfe, neglijenta, lipsa de incredere, infertilitate, nesiguranta, aroganta

4 - Imparatul

4-Imparatul

Imparatul reprezinta fortele din jurul nostru care sunt in stare sa ne schimbe viata in bine sau in rau. Aceasta carte inseamna un conflict posibil cu autoritatile sau cu puterea, care ne pot pune piedici in drumul nostru atunci cand vrem sa realizam ceva si nu suntem lasati sa procedam. Imparatul simbolizeaza oamenii cu putere atat in familie cat si in alte domenii ale vietii. Cartea semnifica masculinitate si siguranta. Imparatul este ocarte pozitiva care ii reprezinta pe acei barbati care sunt puternici.
Pozitie normala: Protectie, masculinitate, stabilitate, figura paterna, comoditate
Pozitie intoarsa: Posesivitate, lipsa de control, conflict, lipsa de responsabilitate, incapatanare, abuz de putere

5 - Marele Preot

5-Marele Preot

Aceasta carte isi face aparitia atunci cand trebuie sa invatam o lectie si o poate face intr-un mod placut sau neplacut. Cineva anume iti arata calea spre cea ce este bine sa faci, desi acest lucru poate fi enervant si sa nu iti convina. Cartea inseamna vointa si dorinta noastra de a fi inclusi intr-un grup si in acelasi timp acomodarea cu o alta cultura si alte reguli. Marele Preot reprezinta puterea sociala care ne obliga sa respectam anumite reguli in societate si sa ne comportam cu bun simt. Aceasta carte semnifica morala si gandirea despre lucrurile bune sau rele.
Pozitie normala: Iluminare, egalitate, credinta, bunatate, solidaritate, mariaj, angajamente
Pozitie intoarsa: Relatii neserioase, frauda, criminalitate, fanatism, deziluzie, ateu

6 - Indragostitii

6-Indragostitii

Aceasta carte reprezinta pe de o parte dragoste si sentimente frumoase dar pe de alta parte poate sa semnifice si prezenta obstacolelor si a deciziilor grele de luat. Indragostitii apar atunci cand simti nevoia sa alegi intre inima si judecata. Cartea poate semnaliza si nevoia de echilibru sau o decizie complicata. Indragostitii isi arata prezenta atunci cand alegerile si deciziile sunt grele in situatii in care vrei sa alegi un drum dar altul apare si iti va ingreuna alegerea sau atunci cand exista indoiala intre a alege o alternativa. Indragostitii pot indica drama intro relatie cu aparitia unei alte persoane iar aceasta poate fi oricare din cele trei..
Pozitie normala: Iubire, relatie, nunta, romantism, alegeri importante, suflet pereche, sexualitate, dorinta
Pozitie intoarsa: Despartire, deziluzie sentimentala, singuratate, dezbinare, iresponsabilitate, alegere proasta, dragoste neimpartasita, conflict interior

7 - Faetonul

7-Faetonul

Saptele in tarot apare ca si semn de razbunare si reprezinta razboiul dar in acelasi timp si victorie sau triumf. Cartea isi face prezenta in acele cazuri cand simtim ca altii ni se impotrivesc, fapt ce duce la frustatie. Faetonul reprezinta capacitatea noastra de reactie atunci cand suntem pusi in situatia de a controla frustatia si nesiguranta. Cartea mai inseamna si un control brutal asupra unei situatii sau a persoanelor aflate in jur. De asemenea poate simboliza si calatoriile. Faetonul semnifica si triumful dupa lupta si razboiul intre cei puternici si slabi.
Pozitie normala: Succes, ambitie, control, determinare, victorie, vointa, depasirea obstacolelor
Pozitie intoarsa: Razboi, indecizie, esec, agresivitate, orgoliu prostesc, slabiciune

8 - Forta

8-Forta

Aceasta carte inseamna forta si curajul pe care le avem in acele situatii care ne pun la incercari mari si suntem pe cale sa pierdem rabdarea sau sa cedam psihic. Prin perseverenta si rezistenta, oamenii resusesc sa reziste la cele mai grele situatii cum ar fi soarta, catastrofe naturale, etc. Forta reprezinta forta si controul interior care ne ajuta sa acceptam anumite lucruri si sa infruntam fel de fel de obstacole care apar in calea noastra.
Pozitie normala: Curaj, incredere, personalitate puternica, calitati bune, putere interioara, compasiune
Pozitie intoarsa: Inselaciune, slabiciune, lipsa de incredere, lipsa de inteligenta, vulnerabilitate

9 - Eremitul

9-Eremitul

Eremitul semnifica nevoia de a sta singuri atunci cand avem nevoie sa ne gandim sau sa ne decidem asupra unele concluzii mari prin luarea deciziilor importante. Eremitul apare atunci cand singuri alegem singuratatea pentru a gasi anumite raspunsuri la intrebari existentiale. Pe de o parte eremitul poate sa inseamne grija si precautie si pe de alta parte si dezamagire sau coruptie.
Pozitie normala: Prudenta, singuratate, iluminare spirituala, cautarea sufletului
Pozitie intoarsa: Egoism, izolare, retinere, nerabdare, depresie, meditare

10 - Roata Norocului

10-Roata Norocului

Aceasta carte apare de obicei atunci cand urmeaza o schimbare in bine si aduce fericire. Roata Norocului reprezinta acele evenimente care apar din senin si ne imbunatatesc viata. Desi se intampla foarte rar, Roata Norocului poate aduce si schimbari in rau. Aceasta carte poate inseamna si rezultatul pozitiv sau negativ a actiunilor noastre.
Pozitie normala: Noroc, noutati bune, destin, speranta, recompensa, credinta, sanse
Pozitie întoarsa: Ghinion, esec, boala, rasturnare de situatie, lipsa de control

11 - Dreptatea

11-Dreptatea

Aceasta carte reprezinta rasplata pe care o primim in urma consecintelor actiunilor noastre. Dreptatea semnifica dreptate si adevar. De asemenea cartea inseamna ca fiecare poate sa ia controlul unei situatii nedrepte. Dreptatea ne obliga sa fim seriosi si responsabili iar poate sa insemne si amenintare in cazul in care comitem o fapta ilegala. Pe de o parte Dreptatea poate semnifica insitutiile precum ar fi judecatoria, politia, etc iar pe de alta parte inseamna si dreptate divina atunci cand facem ceva rau si primim ceva negativ si atunci cand facem o fapta buna si primim ceva pozitiv.
Pozitie normala: Dreptate, lege, negociere, sinceritate, justitie, actiuni legale, integritate
Pozitie intoarsa: Nedreptate, prejudecati, probleme legale, coruptie, pedeapsa, iresponsabilitate

12 - Spanzuratul

12-Spanzuratul

Aceasta carte este una negativa deoarece ea semnifica in general dezamagire, stagnare, obstacole, vinovatie, etc, devenind o tiinta pentru altii care vor sa te foloseasca si sa isi bata joc de tine. Spanzuratul apare atunci cand totul este blocat si desi ne-am stradui din rasputeri, lucrurile oricum nu merg inainte. Cartea inseamna de asemenea si prejudecati eronate primite de altii care ne judeca pe nedrept si cu toate astea desi nu putem schimba parerea lor, avem ocazia sa schimbam conceptiile noastre si modul de a privi lumea. Spanzuratul inseamna sacrifici si incercari pentru a intampina dificultatile vietii.
Pozitie normala: Abandon, nesiguranta, eliberare, incertiduine, prejudecati
Pozitie intoarsa: Stagnare, dezamagire, dezinteres, nemultumire, nepasare

13 - Moartea

13-Moartea

Moarte apare atunci cand totul este pe cale sa se sfarseasca dar si cand totul se transforma si urmeaza un nou inceput. Cartea nu reprezinta neaparat un sfarsit in sensul negativ deoarece in multe situatii ea semnifica si schimbari pozitive. Moartea isi face prezenta atunci cand o relatie, o situatie, sau altceva, este pe calre sa se termine. Aceasta carte aduce noi perspective asupra vietii si ofera ganduri si lectii de viata importante. Pozitionarea cartii langa As inseamna situatie favorabile iar daca apare langa Turn, este semn negativ semnificand boala sau moarte.
Pozitie normala: Schimbare, transformare spirituala, sfarsit, nou inceput, tranzitie
Pozitie intoarsa: Ghinion, boala, frica de un nou inceput, accidente, schimbari multe

14 - Echilibrul

14-Echilibrul

Cartea cu numarul 14 inseamna nevoia de a atinge un echilibru in viata. Echilibrul reprezinta anumite compromisuri pe care le facem ca sa reusim si desi nu atingem scopurile in totalitate, totusi suntem multumiti. Echilibrul aapare atunci cand intr-o relatie reusim sa depasim diferentele si sa ne accpetam reciproc fara sa simtim nevoia sa ne schimbam. Echilibrul se poate interpreta ca o capacitate de a evita conflictele si de a fi generos.
Pozitie normala: Echilibru, solidaritate, perspectiva, umanism, bunatate, pace, armonie
Pozitie intoarsa: Dezechilibru, imaturitate, neincredere in sine, neliniste, dezacord, nepasare

15 - Diavolul

15-Diavolul

Diavolul apare atunci cand suntem tentai si ispititi, actionand in mod irational si inevitabil, gresind. Cartea reprezinta acele lucruri pe care le facem fara sa ne gandim si mai tarziu ne va parea rau pentru ca vom fi obligati sa platim pentru faptele noastre. Diavolul poate semnifica dependenta fata de anumite vicii care pot dauna, precum alcoolul, droguri, bani, sex sau alte lucruri impulsive care ne fac sa devenim sclavii lor. De asemenea aceasta carte reprezinta si egoismul, manipularea, minciuna, ura, gelozie si alte sentimente negative.
Pozitie normala: Dependenta, boli sexuale, boli psihice, inselare, manipulare, abuz, violenta, singuratate, obsesie
Pozitie intoarsa: Libertate, independenta, detasare, depasirea problemelor

16 - Turnul

16-Turnul

Turnul apare atunci cand in viata noastra se intampla evenimente radicale si catastrofale. Cartea reprezinta pierderi mari fincanciare, pierderea serviciului, a casei sau pierderea unui om apropriat. Aceste evenimente se intampla atat de brusc incat pe moment de multe ori nu ne dam seama de cea ce s-a intamplat. In general, Turnul aduce durere si ghinion, catastrofe si probleme mari care dupa trecerea timpului, nu mai par sa fie atat de tragice. Turnul uneori apare ca ceva foarte benefic pentru viata noastra deoarece in urma evenimentelor, reusim sa invatam ceva si sa ne trezim in realitate.
Pozitie normala: Distrugere, pierderi, durere, ghinion, catastrofe, accidente, traume, haos, tragedii
Pozitie intoarsa: Tragedii evitate, schimbari multe, amanarea unui lucru inevitabil

17 - Steaua

17-Steaua

Steua reprezinta speranta care apare dupa o perioada de dezamagiri si situatii nefavorabile. Aceasta carte semnifica renasterea dorintelor de-a da vietii un nou scop si sens. Steaua semnifica inspiratia pe care o regasim in calea noastra. Cartea poate inseamna o revenire la nivel psihic si o imbunatatire generala.
Pozitie normala: Speranta, multumire, vindecare, spiritualitate, creativitate, inspiratie
Pozitie intoarsa: Negativitate, neincredere, disperare, nemultumire

18 - Luna

18-Luna

Aceasta carte are diverse interpretari care pot fi bune sau rele. Luna apare atunci cand este vorba despre lumea interioara a consultantului. Ea semnifica fantezii, intuitie sau puteri paranormale. De asemenea, Luna poate insemna ca lucrurile nu sunt exact asa cum par. In sens negativ, cartea semnfica pericol sau frica iar in sens pozitiv, ea poate aduce vise si intuitie.
Pozitie normala: Vise, intuitie, imaginatie, traditie, deceptie, iluzii, dorinte
Pozitie intoarsa: Adevar, calm, lipsa de intuitie, amagire

19 - Soarele

19-Soarele

Cartea este una pozitiva care reprezinta disparitia tuturor problemelor si dificultatilor si aduce o perioada foarte buna in viata. Soarele inseamna ca viata este frumoasa si armonioasa iar lucrurile gresite sunt date uitarii si incepi sa te simti din nou sanatos. Aceasta carte inseamna succes si respect si apare atunci cand stii ce trebuie sa faci avand ganduri clare de actiune.
Pozitie normala: Noroc, fericire, optimism, incredere, pozitivitate, libertate, succes, adevar
Pozitie intoarsa: Tristete, esec, orgoliu prostesc, pesimism, asteptari inutile

20 - Judecata

20-Judecata

Judecata inseamna rabufnire cu tine sau cu alti si te face sa meditezi asupra lucrurilor si faptelor facute de tine, te face sa te gandesti la ce a fost bine si ce a fost rau. Aceasta carte poate semnifica teste sau examene scoalare si in acelasi timp si testul vietii. Judecata apare atunci cand te afli intr-o rascruce si nu stii ce cale sa alegi. Cartea poate sa insemne si ca timpul judecatii a sosit si trebuie sa platesti si sa iti asumi responsabilitatea. Cartea semnifica si schimbari sau decizii importante.
Pozitie normala: Judecata, schimbare, iertare, hotarare, desteptare, liniste
Pozitie intoarsa: Indecizie, necinste, barfe, neliniste, negativism

21 - Lumea

21-Lumea

De cele mai multe ori, Lumea apare atunci cand termini ceva ce ai inceput si totul a ajuns la final si scopul este indeplinit. Cartea inseamna indeplinirea dorintelor si in urma lucrurilor facute, urmeaza un nou inceput. Lumea apare atunci cand termini facultatea, cand un proiect s-a finalizat sau cand duci pana la capat un lucru, fie bun sau rau. Cartea mai poate reprezenta si ceva cu final negativ.
Pozitie normala: Succes, realizare, indeplinire, calatorii, integritate
Pozitie intoarsa: Esec, dezamagire, sarcini irealizabile, staganre