Rune

Rune

Semnificatia runelor

ODIN

Odin
Aceasta este runa alba, simbolizând incognoscibilul si nevazutul. Indica un timp crucial, un timp cand trebuiesc luate decizii. Poate a venit timpul sa aveti incredere, sa treceti dincolo de indoieli intr-un mare necunoscut. Faceti-o cu toata dragostea si credinta deplina. Acest lucru se cheama puterea creatoare a necunoscutului. Golul a existat de la inceput si va continua sa existe pana la sfarsit, cand nu va mai ramane nimic. Nu simbolizeaza o persoana, dar reprezinta cele mai puternice influente spirituale.

ANSUZ

Ansuz
Reprezinta puterea suverana a constiintei divine a zeului Odhinn. Poate simboliza o noua viata si inspiratie sau promisiunea unui talent intelectual deosebit cum ar fi arta oratoriei sau poezia. Runa simbolizeaza un profesor sau un preot. Contactul cu divinitatea sau cu eu-l interior este favorizata.

Inversata: Fiti atent în timpul intrevederilor cu ceilalti. Comunicarea deficitara poate conduce la dezamagiri. Amintiti-va, ceea ce se întâmpla acum este in favoarea dezvoltarii dvs. Pericolul se poate datora influentelor daunatoare sau întrebuintarii gresite a cunostintelor sau a talentului. Plictiseala sau moartea intelectului pot fi consecintele acestei întrebuintarii eronate.

ING

Ing
Este momentul desfasurarii propriilor forte interioare, a linistii si a evolutiei. Acum este bine sa finalizati proiectele pe care le-ati inceput deja in loc sa planificati altele noi. Aveti rabdare pentru ca proiectele ca si ideile au nevoie de timp pentru a se contura si de asemenea pentru a ajunge la maturitate asa cum fluturele se transforma. Dorinta de miscare este cea care va impinge sa scapati de rutina zilnica dar fiti prudent. Evita conflictele inutile. Aceasta runa semnifica un preot sau un fermier.

Inversata: Nu exista pozitia inversa. Aspectele negative pe care le poate aduce aceasta runa se refera la blestemul multor mistici, care se inchid in universul lor subiectiv pierzand contactul cu realitatea. Pierderea in sine insusi este un pericol pe langa potentialul izolarii de lumea inconjuratoare.

PERTHRO

Perthro
Aceasta runa promite schimbari in bine si surprize placute. Este un simbol al norocului de vreme ce prevesteste bucurie si armonie. Anunta prietenii de incredere si fericire, o stare de buna dispozitie. Poate sa reprezinte un petrecaret, un muzician sau un poet.

Inversata: Nu asteptati prea multe acum si nu deveniti sclavul placerilor senzuale. Nu va risipiti resursele si talentul in van pentru ca in final veti ajunge la stagnare.

OTHALA

Othala
Aceasta este runa stabilitatii si a prosperitatii. Prevesteste unitatea si armonia în gospodarie, un timp de liniste casnica. Poate de asemenea sa anunte o casa noua si mai buna, sau credinta intr-o cauza elevata. Poate fi prezenta si frica, de vreme ce aveti nevoie sa stiti dinainte ca totul se termina cu bine pentru a renunta la ideile sau obiceiurile vechi. A venit timpul ca sarpele sa-si lepede vechea piele pentru a putea creste. Runa poate reprezenta un lider sau chiar un grup intreg de oameni care vor fi in armonie cu dvs.

Inversata: Semnificatia acestei pozitii se refera la faptul de a nu fi legat de nimic. Daca este necesara o despartire radicala de trecut, nu va fie teama. Fiti complet cinstit cu dvs. insiva. Singurul pericol al acestei rune vine de la incapacitatea sau refuzul de a recunoaste ierarhia traditionala intr-un grup. Blocarea acestei forte poate sa conduca la saracie, mizerie, lipsa de adapost, singuratate sau chiar sclavie.

RAIDHO

Raidho
Aceata runa poate sa prevesteasca o calatorie, fizica sau spirituala, sau poate sa semnalizeze o schimbare într-o relatie sau situatia familiala. Poate simboliza o persoana care lucreaza in domeniul juridic sau in cel al transporturilor. Va puteti astepta sa vi se faca dreptate, dar amintiti-va ca nu suntem destinati sa ne bazam doar pe fortele noastre. Cereti ajutor de la divinitate si fiti convins ca veti fi condus pe calea cea dreapta.

Inversata: Anunta suferinta si vremuri grele. Cele mai afectate sunt relatiile personale. Vor veni mai degraba despartiri decat asocieri dar amintiti-va ca este posibil sa apara o sansa chiar si in esecuri.

ELHAZ

Elhaz 
Aceasta runa este ca o sabie cu doua taisuri si poate prevesti un pericol pentru oricine altcineva decat experimentatul sau talentatul Vitki sau Magicianul. Inca o data nu trebuie sa controlati aceasta sabie ci sa deveniti una cu ea. Trebuie sa va serviti de creier si nu de alta parte pentru a depasi problemele. Aceasta runa in general nu semnifica o persoana ci mai degraba fiinte sau forte spirituale. Poate prezice trezirea fortei si a istetimii in fiecare individ.

Inversata: Poate ca exista un pericol ascuns care va asteapta. Actiunile pripite sau prost gandite va vor conduce catre probleme serioase. Exista pericolul de a fi inghitit de forte oculte care vor pune stapanire pe vointa dvs. si despre care aveti putine cunostinte sau pregatire. Acest lucru poate avea drept rezultat o vatamare a sanatatii fizice si spirituale.

KENAZ

Kenaz 
Aceasta este runa creatiei, simbolizând lumina care disipeaza norii. Este focul inspiratiei si al puterii creatoare, inima, devenirea si altarul. Kenaz poate sa simbolizeze un artist sau un mester. Prin cunostinta focului luminii, întelegeti lucrurile si deveniti capabil sa imprastiati la randul dvs. lumina si sa-i intelegeti pe ceilalti. Poate sa prevesteasca o schimbare, o transformare, probabil un copil.

Inversata: Norii încep sa acopere soarele. Un parteneriat sau un amor poate ca va lua sfârsit. Renuntati bucuros la ceea ce este vechi, pentru a face loc noutatilor.

URUZ

Uruz
Reflecta energia primordiala, procrearea de inceput. Simbolizeaza cresterea si transformarea. Viata pe care ati trait-o are nevoie de o schimbarea majora. Nu este o runa de sfârsit, dar anunta in schimb noi inceputuri. Poate ca este intuneric, dar este un tunel care va conduce catre o viata noua. Lumina va fi stralucitoare la sfârsit. Pregatiti-va pentru o oportunitate care se ascundea in spatele unui esec.

Inversata: Poate sa indice o super protectie sau posesivitate ori întrebuintarea gresita a fortei sau puterii. Este posibil sa ratati avantajul in momentul de fata. De asemenea este posibil sa vi se para ca puterea dvs. este folosita împotriva propriei persoane. Esecul aparent poate insemna o minora sau o zdruncinatura majora, depinzând doar de cunostiintele dvs. Amintiti-va, viata este un ciclu si veti ajunge din nou in acest punct pentru a face aceasta alegere.

DAGAZ

Dagaz
Aceasta runa in general semnifica o rupere in evolutie sau un obstacol in atingerea scopurilor. Poate indica si atingerea unei intelepciunii traditionale, deseori privita ca o inspiratie spontana. Este semnul “zilei”, indicand trezirea, trecerea de la intuneric la lumina. Daca puteti avea incredere in ceea ce priveste corectitudinea actiunilor nu acelasi lucru se poate spune despre efectul lor, care nu este intotdeauna previzibil. Cautati idealul, dar standardele dvs. sa fie fixate la cel mai inalt nivel. Runa prevesteste cresterea, transformarea si maturitatea. Daca este urmata de runa alba “Odhinn” transformarea poate fi atat de totala cum este cea care anunta moartea, o concluzie fireasca a trecerii spre nefiinta. Aceasta runa reprezinta adevaratul cautator.

Inversata: Nu exista pozitia inversa si într-adevar nu contine nici un aspect negativ. Singurul pericol este dat de situatia in care runa vine la cineva care nu o doreste sau care nu este pregatit pentru ea. De vreme ce schimbarea sau transformarea este in cele din urma benefica, mai degraba trebuie sa incercam sa fim pregatiti pentru ea, decat sa ne fie frica.

THURISAZ

Thurisaz
E vorba despre un lucru care trebuie facut cu sau fara dvs., dar in orice caz este nevoie de prudenta. Nu actionati impulsiv sau in necunostinta de cauza. Fiti atent la consecintele actiunilor sau vorbelor dvs. Poate ca asteptarea este cea mai buna actiune. Daca asteptati nu veti mai intampina rezistenta. Poate ca veti fi pregatit pentru un contact cu fortele superioare pentru ca aceasta forta poate conduce catre evolutie si regenerare. Runa poseda o puternica forta erotica care poate fi canalizata catre alte tipuri de energie. Acum puteti vedea ce este ascuns in interior si stiind ce trebuie sa faceti veti actiona in cel mai corect mod cu putinta.

Inversata: Aceasta runa poate simboliza un inamic sau un pericol venit din exterior. Progresul dvs. poate fi accelerat dar amintiti-va sa va opriti pentru a-l analiza. Integrati noul. Nu actionati ostil, este posibil sa regretati. Temperati-va impulsurile prin meditatie.

EIHWAZ

Eihwaz
Este un simbol al lui Yggdrasil, copacul primordial care are radacinile in pamant si crengile in cer. Promite o evolutie mentala si spirituala. Daca vi se pare ca sunteti lipsit de forta trebuie sa dati dovada de intelepciune, disciplina si flexibilitate. Este nevoie de rabdare si asteptarea este cea mai indicata actiune. Cautati eliberarea de rutina zilnica, daca vreti sa aduceti diversitatea si intelepciunea in viata dvs. Aceasta runa poate simboliza un magician sau un mistic.

Inversata: Nu exista pozitia inversa dar aceasta runa prevesteste obstacole. Chiar si asa, ne poate ajuta in progresul nostru catre lumina si intelepciunea interioara.

SOWILO

Sowilo 
Ceea ce va straduiti sa deveniti sunteti deja. Ati primit sfaturi bune si acum este timpul marilor sperante. Promite noroc in orice calatorie, mai ales peste ape. Este timpul sa va reincarcati fortele. Daca trebuie sa va retrageti din fata situatiilor presante faceti-o cu demnitate. Lasati ca soarele sa va lumineze secretele pe care le ascundeti si fata de dvs. Aceasta runa poate simboliza un marinar, un calator sau un profesor.

Inversata: Nu exista pozitia inversa. Aspectele negative include tendinta de a va lasa condus de profesori nedemni, sa acceptati premise ilogice numai pentru ca sunt prezentate frumos. Exista pericolul de a fi inselat.

FEHU

Fehu
Simbol al puterii in miscare sau mai degraba al realizarilor usor accesibile. Cu siguranta defineste dorintele dvs. si cautarea intelepciunii si analizei interioare. Poate semnifica bunastarea si posesiile sau propriile reguli si impunerea vointei. Bucurati-va de norocul pe care il aveti acum, dar amintiti-va sa-l impartiti pentru ca numai hranindu-i pe ceilalti va veti hrani cu adevarat pe dvs.

Inversata: Obsesia fata de proprietati se poate transforma in lacomie si avaritie, ducand la indepartarea de societate si fata de dvs. insiva. Sagetile dvs. isi gresesc tinta. Analizati situatia si intrebati-va “ce trebuie sa invat pentru a progresa?” Controlati-va energiile si resursele, folosindu-le cu intelepciune.

JERA

Jera
Recompensele vor fi rezultatul anturajului in care v-ati gasit, fie ca a fost vorba de dragoste sau de relatii in societate. Dreptatea va prevala iar virtutea va fi rasplatita. Aveti rabdare, pentru ca oricum va trece ceva timp pana cand rezultatele vor aparea. Intotdeauna este nevoie de timp. Nici un fermier nu poate grabi recoltatul. Aceasta runa simbolizeaza un fermier sau pe cineva implicat in finante (un bancher, un agent de bursa etc.)

Inversata: Nu exista pozitie inversa. Aspectele negative pot include rezultate proaste datorita unor fapte reprobabile (cealalta fata a monedei “Justitia”). Exista tendinta de a va lasa incatusat in rutina, prins in obiceiuri vechi.

ISA

Isa 
Iarna a venit peste dvs. si v-a inghetat spiritul. Situatiile dificile trebuiesc rezolvate prin intermediul propriilor resurse de vreme ce nu va puteti astepta sa primiti ajutor din afara. Se pare ca va simtiti blocat, prins in gheata, incapabil sa va miscati. Orice realizare importanta este de neatins acum. Concentrati-va pentru a face fata momentului, neincercand sa mergeti mai departe. Probabil ca este vorba despre anumite obiceiuri sau idei la care trebuie sa renuntati. Aceasta runa simbolizeaza un vagabond, un mistic, o canalie, un cadavru sau un spirit ratacitor.

Inversata: Nu exista pozitia inversa. Influentele negative oricum pot slabi vointa, permitandu-le celorlalti sa te controleze, dominandu-te prin forte exterioare. Este posibil sa nu vedeti deloc ce se intampla in viata dvs., concentrandu-va pe fleacuri si ignorand problemele urgente si majore.

EHWAZ

Ehwaz
Este un simbol al lui Yggdrasil, copacul primordial care are radacinile in pamant si crengile in cer. Promite o evolutie mentala si spirituala. Daca vi se pare ca sunteti lipsit de forta trebuie sa dati dovada de intelepciune, disciplina si flexibilitate. Este nevoie de rabdare si asteptarea este cea mai indicata actiune. Cautati eliberarea de rutina zilnica, daca vreti sa aduceti diversitatea si intelepciunea in viata dvs. Aceasta runa poate simboliza un magician sau un mistic.

Inversata: Nu exista pozitia inversa dar aceasta runa prevesteste obstacole. Chiar si asa, ne poate ajuta in progresul nostru catre lumina si intelepciunea interioara.

WUNJO

Wunjo
Aceasta runa promite armonie – personala, familiala si sociala. De asemenea, sanatatea este favorizata sau trebuie sa tineti cont de anumite nevoi. Este un timp pentru stabilirea unor noi prietenii si relatii sociale fara conotatii sexuale. Poate fi un timp in care veti culege roadele eforturilor facute. Cunoasterea se transforma in intelegere. Prin noua claritate dobandita filtrati ambitiile, scopurile si planurile care acum par mai putin importante decat inainte.

Inversata: Va fi usor sa va pierdeti propria identitate in multime. Este un timp dificil. Exista un amestec de lumina cu intuneric, bine cu rau dar este greu sa discerneti unul de celalalt. Este posibil sa va astepte relatii dificile, conflicte si instrainare.

MANNAZ

Mannaz
Runa reprezinta specia umana, in deplina glorie. Va poate situa intre acte nobile si depravare, binefacere si cruzime. Poate anunta atingerea unei claritati vizionare, precum si dorinta efectiva de schimbare. Constiinta de sine devine mai puternica. Fiti cinstit cu dvs. insiva si apoi cu ceilalti. De vreme ce aceasta runa poate reprezenta orice fiinta umana, in majoritatea cazurilor simbolizeaza un cautator al intelepciunii.

Inversata: Exista tendinta de a insista asupra greselilor umane si ale individului in particular. Nu exagerati cu critica in ceea ce va priveste pe dvs. dar nici pe ceilalti. Daca exista un blocaj el se datoreaza acestei atitudini. Analizati-va pe dvs. insiva mai intai. Opriti-va si reconsiderati-va lucrurile. Inamicii externi sunt o reflectare a propriei persoane. Nu va pierdeti in iluzii, nu va aruncati in fantezii, ocolind realitatea.

GEBO

Gebo
Fiti pregatit sa fiti generos si sa acceptati generozitatea celorlalti. Poate ca vi se va darui un cadou sau un dar spiritual sau poate chiar inima cuiva. Daca o legatura este prea facila tineti-va de o parte. Trebuie sa va pastrati propria identitate. Runa poate reprezenta pe cineva care lucreaza in industrie sau o persoana care lucreaza pentru o organizatie caritabila sau ecologica.

Inversata: Nu exista pozitia inversa. Aspectele negative ale acestei rune, pot include o tendinta spre existenta cheltuitoare, irosind resursele materiale sau spirituale. Poate sa simbolizeze separarea unei familii sau a unei prietenii.

BERKANO

Berkano
Este o runa care promite prosperitate, fertilitate, randament si frumusete. Prevesteste aprinderea flacarii intr-o relatie romantica. Cauta o dezvoltare spirituala linistita si respecta traditia. Reprezinta insasi “feminitatea”, forta feminina. Poate simboliza o fecioara, o mama sau o prostituata. Scoate la iveala intreaga complexitate a femeii in postura de fecioara, mama sau bunica.

Inversata: Nu exista pozitia inversa. Aspectele negative pot include tendinta de a-ti pierde individualitatea in fata frumusetii lumii. Trebuie sa fiti atent pentru ca puteti fi inselat. Nu toate lucrurile sunt ceea ce par.

NAUDHIZ

Naudhiz
Naudhiz indica stresul dar se poate transforma in forta. Se impun anumite restrangeri. Poate ca veti fi atacat si nevoit sa va reconsiderati planurile cu atentie. Gandurile, creativitatea si increderea in dvs. va vor ajuta sa depasiti un timp dificil. Incearcati sa reinstaurati armonia in viata dvs., dar daca nu puteti, macar pastrati echilibrul. Exista semnele unei pasiuni incendiare intr-o relatie amoroasa. Aceasta runa poate simboliza un muncitor umil, un taran sau un fermier, dar se potriveste si unui magician sau vrajitor.

Inversata: Imprejurari externe contureaza prezenta noastra in situatii pe care nu le avem sub control. Putem infrunta durerea si greutatile iar acestea se pot transforma intr-o sursa de putere si cunoastere. Conflictele cu noi insine, cu familiile noastre, cu colegii poate reprezenta un stres dar purificandu-ne ne intarim caracterul. Poate ca va exista tentatia de a trece cu usurinta peste o situatie stresanta dar aceasta este o greseala majora, conducand la slabirea caracterului.

LAGUZ

Laguz
Runa anunta examene dificile. A venit timpul sa va reorganizati, sa va stabiliti prioritatile. Poate fi un timp de schimbari dramatice. Aveti incredere in propria intuitie si veti avea succes. Autocontrolati-va si impuneti-va “moderatie in toate”. Este posibil sa va simtiti rupt de realitate dar nu trebuie sa va fie teama. Afundati-va in experienta de “a fi”, fara sa incercati sa masurati, sa evaluati sau sa intelegeti experientele mistice pe care le traversati. Veti inregistra o evolutie personala chiar daca va veni in situatii neplacute. Aceasta runa reprezinta un marinar, un avocat sau un pescar.

Inversata: Nu va fie teama ca schimbarea vã va impiedica sa evoluezi. Excesul poate fi daunator. Va bazati intr-adevar pe puterea instinctului? Ar trebui sa acordati mai multa atentie laturii senzitive. Blocajul la acest nivel poate conduce la stoparea cresterii si la saracie.

TIWAZ

Tiwaz
Este o runa a destinului, a adevarului, a increderii, cinstei si devotiunii toate adunate in cuventul “fidelitate”. Asteaptati-va sa vi se dea dreptate daca va bazati actiunile pe planuri bine gandite. Daca aveti secrete de ascuns acum este momentul sa scapati de ele. Cereti ajutorul unui expert daca simtiti ca aveti nevoie. Numai dupa aceea, recolta va rodi. Daruind fidelitate puteti sa va asteptati ca vi se va raspunde la fel. Aceasta runa poate reprezenta un om de stiinta, un filozof sau un invatacel.

Inversata: Runa interfereaza cu cresterea, mai ales daca va veti lasa prins in detalii. Planurile sunt esentiale asa ca trebuiesc urmate. Gasiti-va timp pentru a va relaxa. Sacrificiul de sine nu inseamna un sfarsit prin el insusi. Feriti-va de nedreptati, iluzii, dizarmonii.

HAGALAZ

Hagalaz
Aveti nevoie sa va eliberati de constrangeri si sa va pregatiti pentru o schimbare in viata sau in situatia dvs. Anumite lucruri se afla sub controlul dvs. si este posibil sa aveti parte de conflicte si agitatie. Runa semnalizeaza nevoia de concentrare asupra propriei vieti, conform vechilor modele. Desi runa cunoaste numai o pozitie dreapta functioneaza si prin inversare. Poate ca simtiti ca va treziti dintr-un somn lung si vã va lua ceva timp pana cand veti reveni la realitate. Este posibil sa aveti parte de o pierdere inainte de a castiga. Aceasta runa poate simboliza un magician, o vrajitoare, un mistic sau un preot.

Inversata: Nu exista pozitia inversa, dar potential poate indica un aspect negativ prefigurand o schimbare in rau. Poate fi un avertisment, astfel incat sa fiti pregatit. Daca criza nu poate fi in totalitate evitata poate fi controlata.